Elektronik erişim kontrol sistemlerinin gelişiminden önce, pek çok şirket için anahtarların yönetimi kâbus gibiydi. Bazı kuruluşlar kendilerini hantallaştıran ve engeller üreten onlarca anahtar kullanmaktaydı.
Ayrıca; çalışanların yaptıkları iş ve farklı pek çok kapı geçişi anahtar yönetimini zorlaştırmaktaydı. Buna ek olarak anahtarlar kolayca kaybedilebilmekte ve çoğaltılabilmektedir. İşten ayrılan çalışanlar da zaman zaman anahtarları iade etmeme durumu da söz konusuydu.
Bu durumlar ise tamemen güvenlik açığına sebebiyet vermekteydi.
İşletmelerin ve kurumların binalarını daha iyi kontrol ihtiyacına destek amacıyla erişim kontrol sistemleri geliştirildi.
Geçiş kontrol sistemlerindeki amaç; kişilerin ve araçların belirli yerlere girişini kontrol altına almak, bu girişlerle ilgili verileri toplayıp raporlamaktır.
İstenirse süre kısıtlaması ve kapı/turnike/bariyer bazında geçiş tanımı yapılabilir. Sistem bileşenleri kart okuyucular; parmak izli okuyucular, yüz tanıma okuyucuları, turnikeler, bariyerler ve geçiş kontrol yazılımıdır. Bu şekilde; kartlı, turnikeli veya parmak izli geçiş kontrol sistemi uygulaması yapılabilir.
Terminaller üzerinde biriken durum bilgileri ister online olarak, istenirse de offline olarak bilgisayara aktarılabilir.
Bir bireyin fiziksel yada davranışsal benzersizliğini ölçen ve mevcut kayıtlarla karşılaştırarak tanımlama işlemi yapan otomatik bir sistemdir.
DevamıGüvenlik, şüphesiz iş yerlerimizi, bulunduğumuz ortamları, tanıdıklarımızı, aile fertlerimizi ilgilendiren genel terimimizdir.
DevamıTurnike sistemleri, sınırlandırılmak ve kontrol altında tutulmak istenen her yerde giriş-çıkışı kontrol altına almak için kullanılır.
DevamıÇeşitli alanlarda araç yâda personel giriş çıkışlarını kontrol altına almak amacıyla kullanılan en etkili sistemlerdir.
DevamıMetal algılama sistemleri metali tespit, X-ışını ise tüm metalleri ve diğer birçok kontaminantları tespit için kullanılır.
Devamı